Travelblog U.S | Artist in Residence at Ninth wave studio, Kalamzoo
Gepubliceerd op 21 maart 2022, Geplaatst in Artist in residence

Publicatie in Kalamzoo om mijn aankomst bekend te maken. Publication to announce my arrival.

[NL] Van 16 april tot 17 mei zal ik in Michigan (USA) in de Ninth wave studio in Kalamazoo als Artist in Residence verblijven, werken en exposeren. Ik ben uitgenodigd om in deze gallery samen te werken met kunstenaars, mijn nieuwe werkwijze uitdragen door lezingen, demonstraties en lessen. Uiteraard laat ik me inspireren door de geweldige natuur in Michigan, de planten, dieren en kleurrijke vogels. Deze inspiratie ga ik verwerken in nieuw werk. Dit nieuwe werk wordt in deze periode geëxposeerd. Met dit blog laat ik jullie graag meekijken en lezen in deze ervaring en inspiratiereis. Natuurlijk ga ik ook mijn boek “Fertile Soil” over natuur, inspiratie en kunst promoten.

Daarna van 18 mei t/m 15 april ga ik midden in de natuur, in een “cabin in the woods” me onderdompelen in de natuur, om onderzoeken hoe ik de almachtige natuur door isolatie en onderdompeling in een groot natuurreservaat op een vernieuwde manier vorm kan geven in mijn kunstwerken.

[EN] From April 16 to May 17, I will be in Michigan (USA) at the Ninth wave studio in Kalamazoo as Artist in Residence, working and exhibiting. I have been invited to collaborate with artists in this gallery, propagate my new way of working through lectures, demonstrations and classes. Of course I will be inspired by the amazing nature of Michigan, the plants, animals and colorful birds. I will incorporate this inspiration into new work. This new work will be exhibited during this period. With this blog I would like to let you look and read along in this experience and inspiration journey. Also I will promote my book “Fertile Soil”, about nature, inspiration and art.

Next, from May 18 to April 15, I will be immersing myself in the middle of nature, in a “cabin in the woods”, to explore how I can give shape to the almighty nature through isolation and immersion in a large nature reserve in a renewed way in my artworks.


(Datum)