Radio uitzending op Omrop Fryslan met Doet Boersma
Gepubliceerd op 28 februari 2023, Geplaatst in Actuele Tentoonstellingen

Elke maand wordt ik uitgenodigd op de radiouitzending op zaterdag ochtend op Omrop Fryslan voor het kunst en cultuur uur; hier een overzicht van verschillende uitzendingen!


Alle moannen bin ik útnoege foar de radio-útstjoering op sneontemoarn op Omrop Fryslan foar it keunst- en kultueroere; Hjir is in oersjoch fan ferskate útstjoerings!


Recensie over tentoonstelling ‘Nevels’ in het Museum Heerenveen


Recensie over tentoonstelling in het Scheepvaartmuseum in Sneek: foto tentoonstelling Maartje Roos “ Waterspiegel”

X

Recensie Extravaganza Drachten de Lawei @OmropFryslan


Recensie Expositie Lichter Landschap H47 bij Wia Bouma en Hilde Huisman @OmropFryslan


Recensie zomertentoonstelling in de Belvédère @OmropFryslan


Natuur is de voedingsbron voor Doet Boersma @OmropFryslan

De indrukken die Doet Boersma opdoet in de natuur, vertaalt ze al decennialang naar kleurrijke kunstwerken. Hiervoor ging ze ook geregeld de grens over, als ‘artist-in-residence’. “In Hongkonk durfde ik eerst amper de deur uit.”

Blijven vernieuwen. Dat is het adagium van kunstenaar Doet Boersma. Ze is vooral bekend van haar felkleurige landschappen. Twee jaar terug bracht ze echter ‘Fertile soil’ uit. Een boek met kunstplaatjes van bodems in verschillende staten, begeleid met tekst.

Drijvende kracht

“De ene groep zegt dat ik het beter bij de landschappen kan houden, en de ander moedigt het juist aan”, zegt Boersma. “Het heeft dan ook geen zin om ernaar te luisteren. Ik denk dat het goed is om nieuw werk te maken. En dat is niet iets waar ik bewust naar op zoek hoef. Het is een drijvende kracht.”

Het maken van haar werken heeft Boersma op verschillende plekken gedaan. Zo ging ze onder andere aan de slag in Ierland en Amerika. “Ik werd als artist-in-residence’ gevraagd om daar te werken. De reis en het verblijf wordt dan voor jou als gast betaald”, zegt de inwoonster van Oentsjerk.

Lees hier meer >


(Radio Uitzending van 12-11-22)

Recensie over Kunstmaand Ameland

FRL] Ofrûne sneon wie it wer gesellich yn de studio fan Omrop Fryslân. Yn dizze radio-útstjoering ôfrûne sneon praat ik oer de Keunstmoanne Amelân. Troch de hiele moanne novimber, fan 1 oant en mei 30 novimber, eksposearje oer it hiele eilân in protte ferskillende keunstners. Ik haw myn eagen útsjoen! Fan fotografy, skilderijen, bylden en folle mear! Yn dizze resinsje haw ik in oantal keunstners beljochte en ik sil koart fertelle oer harren wurk en oer keunstmoanne amelân. Tige oanrikkemandearre foar elkenien dy’t fan keunst hâldt!

[EN] Last Saturday it was fun again in the studio of Omrop Fryslân. In this radio broadcast I talk about Art Month Ameland. Throughout the month of November, from 1 to 30 November, many different artists will be exhibiting all over the island. I’ve been watching my eyes out! From photography, paintings, sculptures and much more! In this review I have highlighted a number of artists and I will briefly tell you about their work and about Art Month Ameland. Highly recommended for anyone who loves art!


(Radio Uitzending van 01-11-22)

Recensie tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur in het Fries Museum


(Radio Uitzending van 03-10-22)

Recensie over expositie 450 jaar Tichelaar van Keramiek Museum Princessehof


(Radio Uitzending van 30-07-22)

Een recensie over 2 tentoonstellingen in het Fries Museum


(Radio Uitzending van 02-04-22)

Een recensie over de tentoonstelling ‘op jute’ in Hannemahuis Harlingen


(Radio Uitzending van 05-02-22)

Een recensie over de nieuwste expositie in Museum Belvédère


(Radio Uitzending van 15-01-22)

Radio uitzending over mijn kunstboek: “Fertile Soil”