Recensie ‘Fertile Soil’
Gepubliceerd op 30 december 2021, Geplaatst in Uncategorized

Mijn nieuwste kunstboek ‘Fertile Soil’ is sinds november verkrijgbaar en heeft inmiddels al verschillende lezers bereikt. Het is daarom ook leuk om te horen wat sommigen hierover schrijven. Ben je zelf ook benieuwd waar mijn Kunstboek “Fertile Soil” over gaat?

Dit boek ‘Fertile Soil’ is nu ook verkrijgbaar online op doetboersma.nl (verkrijgbaar in frysk-nederlands of engels-duits). Afhalen? Even mailen naar info@doetboersma.nl!

Recensie “Fertile Soil”

“In de uitgave “Fertile Soil” laat zij in kleurige afbeeldingen zien hoe machtig mooi de natuur natuurlijk is. De vruchtbare aarde laat een verscheidenheid aan vegetatie groeien en opbloeien. Om haar beeld in de natuur zelf te zien, daarvoor moeten wij op de knieën – knielen in de berm, groene vingers krijgen in de aarde. De pracht van de natuur, die Boersma inspireerde voor haar kunst, vinden we niet in de weidsheid van het landschap. Die verblijft op enkelhoogte onder onze neus. Wij kijken daar makkelijk overheen, omdat we het grote geheel controleerbaar willen beschouwen. Maar op macroniveau ontspringt in beginsel dat waar de omgeving vol mee is. Juist op detail blijkt hoe groots de natuur eigenlijk is. We vergeten dat snel en zetten de zeis, tegenwoordig de maaimachine, zomaar tussen het gras om met een enkele haal al het leven een kop kleiner te maken.”

Jurjen K. Van der Hoek | Beeldend Kunst Recensent

Artikel over Doet Boersma en het kunstboek “Fertile Soil”